3 augusti 2015
19:45

Referat: Kulladals FF - AIF Barrikaden

Startelva: Simon – Majed, Martin, Micke N, Alex ”gammal” (att skilja från ”Alex ny” som spelat mittback de senaste säsongerna och är ny i föreningen om man jämför med denna Alex som gjort många säsonger i föreningen innan han gjorde en sejour i Lilla Torg för att sedan komma tillbaka till oss) – Shakeb, Park, Johan E, Maksym – Henke, Amine

Avbytare var Frmas som kom in som höger yttermittfältare efter en halvtimme och spelade där matchen ut, Florian som kom in efter 32 minuter som innermittfältare och spelade där matchen ut och Naim som spelade andra halvlek som mittback.

Först som sist bör väl sägas att Kulladal hade ett ungt (cirka 10 år yngre än oss i snitt!!), snabbt och löpvilligt lag som nog hade kunnat ta en hel del poäng även i vår A-lagsserie.

Vi började bäst men ganska snart tog Kulladal över. Man skapade till att börja med inga jätteklara chanser men hade ändå bättre spets på sina anfall än vi. Vi hade bara ett avslut på mål i första halvlek.

I den 22:a min tog Kulladal ledningen efter en tveksam individuell insats från vår sida. 2-0 gjorde man i den 35:e min efter en hörna. Det som sedan föregick detta mål gav verkligen begreppet flipperspel ett ansikte! Bollen for hit o dit inne i vår målgård hur många gånger som helst innan de till slut fick bollen över linjen.
Utöver dessa mål missade Kulladal tre fina chanser medan vi i halvlekens slutskede hade vår enda riktiga målchans när Frmas sköt ett hårt pressat skott som gick tätt utanför (eller tuschade den rent av?) bortre stolpen där en annan av våra spelare kom någon tiondels sekund för sent för att få in bollen.

I övrigt hade vi i första halvlek bara en del hörnor och ett otal skott som blockades av utespelare långt från målet.

I andra halvlek duggade målchanserna så tätt att det känns som att alla inte behöver nämnas utan bara det mest intressanta: I 49:e min slog Henke efter felpass från en motståndare från halvdistans en perfekt avvägd lobb över en utrusande målvakt – väldigt vackert. Två minuter senare borde Kulladal fått ett 3-1-mål men domaren dömde bort en boll som Naim jagade och fick bort när den rullade mot tomt mål men först efter det att den varit klart innanför linjen. Istället gick vi rakt upp och kvitterade genom Maksym som frispelades av Amine och även han gjorde ett vackert mål när han skruvade in bollen nära det bortre krysset. En sådan olycksminut skulle ju kunnat sänka ett lag med sämre lagmoral än Kulladals men de trummade på oförtrutet som om inget särskilt hänt.

Båda lagen gick nu för vinst och det skapades som sagt många målchanser åt båda håll ofta efter vackra anfall. Det blev till slut Kulladal som fick det viktiga ledningsmålet på en vackert placerad frispark över en mur som av domaren tvingades stå absurt långt ifrån frisparksskytten. Detta hände i den 77:e min. I den 84:e min gjorde de också 4-2 innan vi i den 88:e reducerade till 3-4 när Johan E förvaltade en passning snett inåt bakåt på bästa sätt.

De resterande 3 minuterna innan domaren blåste av matchen tryckte vi upp med i stort sett helt laget och det var vid flera tillfällen ytterst nära att vi fått igenom en passning som skulle friställt någon av våra spelare.
Matchen slutade alltså 4-3 – ett resultat som verkligen speglade matchen väl. Både det faktum att det gjordes många mål och att de gjorde ett mer än vi kändes naturligt om man ser till matchbilden.

Statistik: Hörnor: 3-4 Avslut på mål: 8-12 Avslut utanför: 4-8